Fraai park ontmoetingsplaats voor iedereen?

Geplaatst op 05-07-2016

De jaren dertig bouwstijl met traditionele Zeeuwse accenten in de Middelburgse wijk Woonpark Mortiere heeft een allure die verleidt om er eens een kijkje te nemen. Het hart van de wijk wordt opgeluisterd door een fraai park omgeven door water.

Ook in de bewonersenquête van afgelopen april eist het park een centrale plaats op. Het water en het groen in de wijk worden door bewoners als pluspunten genoemd. Toch is hier ruimte voor verbetering, van de respondenten vindt 48 procent het park aantrekkelijk, 33 procent is neutraal en 19 procent vindt het park onaantrekkelijk. Positieve punten zijn dat het park een mooie groene plaats in de wijk is, erg geschikt voor kinderen om er te spelen. Bovendien is het goed bereikbaar, ruimtelijk en overzichtelijk. De mensen die het park onaantrekkelijk vinden noemen het te open, zelfs kaal. Daarnaast is het nog rommelig en het onderhoud kan beter. Ook hangen er jongeren. Er valt nog veel te verbeteren aan het park en dat gaat ook gebeuren.

"De opschoning rondom het park is in volle gang. Na de zomervakantie start bovendien de bebouwing aan de open zijde van het park", vertelt commercieel manager van Heijmans Vastgoed, Gonny Spooren. De ontwikkelaars van Woonpark Mortiere hebben een glansrol voor het park in gedachten. Het moet meer worden dan bomen en wat speeltoestellen. Het park verbindt de wijk, maar in de visie van Heijmans Vastgoed en AM Zeeland moet het park vooral ook de bewoners verbinden. "Wij willen dat mogelijk maken en faciliteren, maar we kunnen dat niet alleen. We hebben mensen met ideeën nodig die er activiteiten willen ontwikkelen. Het park biedt volop mogelijkheden. Musiceren in het groen, toneel, een cursus yoga, of een leuke horeca gelegenheid voor een koffietje en een ijsje. Laat het Zeeland Nazomerfestival maar komen, dit is een bijzondere, serene locatie, bij mijn weten heeft het nog nooit in een nieuwbouwwijk plaats gevonden". Heijmans Vastgoed heeft goed nagedacht hoe ze dat wil oppakken. Artist Impressions van een glazen kas komen boven tafel. "We hebben voor glas gekozen omdat je zo ook binnen de park-omgeving in stand houdt. We willen het zo inrichten dat het een multifunctionele ruimte voor heel de wijk wordt", zegt Spooren. Een commerciële beheerder of bewoners met ideeën is wat de ontwikkelaars betreft het enige wat nog ontbreekt om van het park een ontmoetingsbuurt te maken met een dusdanige aantrekkingskracht dat ook mensen van buiten de wijk komen om er een ijsje te eten en een wandelingetje te maken. Ideeën? Of ben jij de ondernemer die wij zoeken? Stuur dan een mail naar gspooren@heijmans.nl

  • Fraai park ontmoetingsplaats voor iedereen?

Woonpark Mortiere, Nieuwbouw in Middelburg

Contactpersonen Woonpark Mortiere

Makelaardij Faasse & Fermont B.V.
Makelaar

Makelaardij Faasse & Fermont B.V.

Schinkel De Weerd Makelaardij
Makelaar

Schinkel De Weerd Makelaardij