Bereken hier je maandlasten

Op basis van je maandlasten is je droomhuis dichterbij dan je denkt.

Vul je gegevens in.

Jouw maandlasten

0*
* De gegevens die je hier invoert worden niet opgeslagen. Je wordt dus niet benaderd. Dit is een veilige calculator. Berekening is indicatief en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Bij de berekening is uitgegaan van 10 jaar vast, 1,61% rente, annuitair, risicoklasse 100% MW, 50% IB klasse en gehele aflossing in 30 jaar.
Herberekenen

Investeer ook slim in nieuwbouw

Bezit je al een huis?
Op dit moment zijn de rentestanden historisch laag. De schaarste in de bestaande woningmarkt zorgt eveneens voor hoge opbrengsten met een grote kans op overwaarde van de huidige woning. De combinatie van een lage rentestand en de schaarste in de bestaande woningmarkt kan ervoor zorgen dat je veel geld bespaart. Hierdoor krijg je vaak voor hetzelfde geld meer huis bij aankoop van een nieuwbouwwoning.
Op dit moment zijn de rentestanden historisch laag, waardoor kopen vaak aantrekkelijker is dan huren. Bovendien bouw je kapitaal op en is de koopwoning binnen 30 jaar volledig afgelost. Groot voordeel van nieuwbouw is dat je veel kosten bespaart bij de aanschaf van de nieuwbouwwoning (onder andere geen 2% overdrachtsbelasting of kosten voor akte van levering bij notaris). Ook zijn veel zaken mee te financieren bij de aankoop, waaronder keuken, vloeren, gordijnen en de tuin. Hierdoor heb je weinig eigen vermogen nodig voor een compleet nieuwe woning.
Weet jij al wat je bespaart door een duurzaam huis te kopen?
Slim! Want het lastenverschil met een bestaande woning neemt in de toekomst alleen maar toe.
Veel! Uitgaande van gemiddeld gasverbruik van 1.800 m3 en energieverbruik van 4.155 kwh per jaar bij een bestaande woning (4 persoonshuishouden, Nibud vergelijkingsbedragen 2019), bespaar je al snel indicatief € 100,00 - € 150,00 per maand met een energieneutrale woning aan structurele woonlasten.
Ben je er al van overtuigd dat een nieuwbouwwoning minder duur is dan het lijkt?
Laat je gegevens achter en dan nemen wij op korte termijn contact op.
Laat ons dan tijdens een gesprek onderzoeken of nieuwbouw ook voordelen biedt voor jouw persoonlijke situatie.

In de berekening gebruiken we X jaars rente bij een X jarige hypotheek. Deze maandlast is indicatief en je kunt er geen rechten aan ontlenen.

Of je nog rente aftrek hebt en hoe hoog die is, bespreek je met een hypotheekadviseur. De rente aftrek komt voort uit jouw persoonlijke situatie en die is voor iedereen anders.

Heb je spaargeld of overwaarde, of allebei? Vul dat bedrag dan hier in. Hoe meer geld je inbrengt, hoe lager je maandlasten worden doordat je een minder grote schuld bij de bank aangaat.

Woonpark Mortiere, Nieuwbouw in Middelburg

Contactpersonen Woonpark Mortiere

Makelaardij Faasse & Fermont B.V.
Makelaar

Makelaardij Faasse & Fermont B.V.

Schinkel De Weerd Makelaardij
Makelaar

Schinkel De Weerd Makelaardij